Historische kaarten gemeente Hof van TwentheKlik op de plattegronden voor vergroting

Markelo

Delden (Stad)

Diepenheim

Goor

Ambt Delden

OfficiŽle website gemeente Hof van TwentheAanbeveling literatuur: Atlassen, landkaarten, etc.Topografische atlas Overijssel schaal 1:25.000 Topografische Atlas van de provincie Overijssel op basis van kaarten van de Topografische Dienst Kadaster. De 146 overzichtelijke, gedetailleerde kaarten op schaal 1:25.000, in kleur, dateren uit 2014 en zijn uitstekend geschikt voor wandel- en fietstochten. De kaarten worden begeleid door een uitgebreide legenda die alle gekarteerde objecten verklaart. De bladwijzers voor en achter in de atlas, het plaatsnamenregister en de coŲrdinaten in de kaartranden maken de atlas goed toegankelijk. Praktisch is de gebruikswijzer, interessant zijn de bijlagen over de geschiedenis van de Nederlandse cartografie en de vervaardiging van de topografische kaarten, en vermakelijk zijn enkele geografische feitjes over de provincie Overijssel. De schaal 1:25.000 (1 cm = 250 meter) is zo duidelijk dat landschappen tot leven komen. Want u ziet in deze Atlas alle vrijstaande woningen staan, ieder huizenblok, het grondgebruik, enzovoort. Zelfs de kleinste weggetjes en slootjes zijn in deze Atlas zichtbaar. Een satellietbeeld van de gehele provincie completeert de atlas.

Grote historische atlas nederland-oost De Grote Historische Atlas van Nederland is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die geÔnteresseerd is in de geschiedenis van ons land. Het is de meest complete verzameling van de oudste topografische kaarten van Nederland die ooit in atlasvorm is verschenen. Dit prachtige vierdelig werk geeft een uniek en uiterst gedetailleerd totaalbeeld van het Nederland van 150 jaar geleden. De atlas is gebaseerd op de oorspronkelijke in het net gemaakte en met de hand gekleurde tekeningen (de zogenaamde "nettekeningen") voor de eerste Nederlandse stafkaarten schaal 1:50 000. De atlas toont Nederland zoals het was. Voordat de industrialisatie op gang kwam. Toen hier nog nauwelijks drie miljoen mensen woonden. Toen er nog geen auto's en amper treinen reden. Elk kaartblad in de atlas is direct vergelijkbaar met de Grote Topografische Atlas van Nederland, die ons land toont zoals het nu is. De Grote Historische Atlas van Nederland is een idee van de makers van de Bosatlas en kwam tot stand in samenwerking met de Topografische Dienst in Emmen en het Algemeen Rijksarchief in Den Haag. Dit deel uit de 4-delige Grote historische atlas van Nederland bevat Overijssel, Gelderland, een stukje Noord-Holland en Utrecht (ook in het deel West-Nederland) en een stukje Noord-Brabant (ook in het deel Zuid-Nederland)

Grote topografische atlas van Nederland Oost-Nederland De Grote Topografische Atlas van Nederland is een onmisbaar naslagwerk voor elke Nederlander die geÔnteresseerd is in zijn land. Het is de meest complete verzameling topografische kaarten van Nederland die ooit in atlasvorm is verschenen. In totaal 464 pagina's kaarten op schaal 1 : 50 000 meteen gezamenlijke oppervlakte van ruim 25 m2. 160 pagina's register met meer dan 40 000 namen. Een uniek standaardwerk in vier handzame delen, uitgevoerd in originele zeskleurendruk. De meest uitgebreide inventaris van wat Nederland te bieden heeft aan steden en dorpen, water- en landwegen, voetpaden, dijken, bruggen, veren, sluizen, kerktorens, molens, weiden, sloten, begraafplaatsen, havens, gedenktekens, luchthavens, bossen en hei. Inleiding over het maken, van kaarten van luchtfoto's tot gedrukte kaart. De bladwijzers aan het begin en eind van elk deel maken u snel wegwijs in de atlas. De Grote Topografische Atlas van Nederland is het resultaat van de samenwerking tussen de makers van de Bosatlassen en de Topografische Dienst Nederland te Emmen. Onmisbaar voor elke Nederlander die het fijne van zijn land wil weten.

Grote provincie atlas Overijssel schaal 1:25.000 De Grote Provincie-Atlas van Overijssel is de meest complete en meest nauwkeurige atlas van Overijssel ooit verschenen. De atlas bevat alle officiŽle kaarten op de schaal 1: 25 000 die gemaakt zijn door de Topografische Dienst. De kaarten vormen een bijna fotografische weergave van de werkelijkheid, waarop de kleinste details zichtbaar zijn. De atlas is grotendeels vernieuwd. De atlas bevat een register met rond 12 000 namen. De provinciekaart aan het begin maakt u snel wegwijs in de atlas

Historische atlas van Deventer In de reeks historische stedenatlassen is ditmaal Deventer aan de beurt, ťťn van de oudste steden van Nederland en behorende tot de drie historische IJsselsteden van Overijssel. In 35 hoofdstukken wordt de geschiedenis van Deventer kartografisch in beeld gebracht, aangevuld met korte beschrijvingen, thematische en topografische kaarten, tekeningen, schilderijen en vele foto's en dat alles in kleur. Het boek begint met de prehistorie via de Vikingentijd van circa 850 naar de middeleeuwen toen Deventer bisschops-, markt- en hanzestad was, evenals de stad van de theoloog Geert Grote. In de negentiende eeuw kwam de industrialisatie en ontwikkelde Deventer zich tot de moderne stad van nu, met onder meer het beroemde gerestaureerde Bergkwartier. Behalve aan de stad wordt ook aandacht besteed aan de omgeving: Colmschate, Bathmen en Diepenveen, die nu tot de gemeente Deventer behoren. Het mooi verzorgde boek in extra groot formaat besluit met literatuur en fotoverantwoording